Portfolio

Visueel ontwerp

Achmea websites

Visueel ontwerp site Achmea.nl, gerelateerde websites en websites van bedrijfsonderdelen

KLANT: Achmea Corporate Communicatie

ROL: ontwerper homepage Achmea.nl en look-and-feel voor diverse andere sites

Aanleiding project

Naar aanleiding van tests op het gebied van usability oftewel gebruik(-er)svriendelijkheid van de website Achmea.nl bleek er ruimte voor verbetering. Aan de ene kant moest het de gebruiker makkelijker gemaakt worden om snel naar de diverse merken van Achmea door te klikken. En aan de andere kant moest ook het nieuws van Achmea als geheel beter gecommuniceerd worden.

Het project zelf

Op basis van de nieuwe inzichten heb ik 3 ontwerpen gemaakt voor een nieuwe homepage van Achmea.nl. Eén van deze ontwerpen is vervolgens doorontwikkeld en de basis geworden van alle websites van Achmea. Daardoor heeft de bezoeker op iedere site het ‘Achmea-gevoel’. Op de achterliggende pagina’s zijn vooral zaken als de header, de footer, de knoppen en de navigatiestructuur aangepast. Andere belangrijke wijzigingen betreffende de typografie die nu overal overeenkomt evenals de pagina-indeling.

Resultaten project

Uit de A/B-testen die vervolgens gedaan zijn, bleken bezoekers sneller te kunnen vinden wat zij zochten. De diverse merken van Achmea worden nu dus sneller gevonden. Bovendien komt het nieuws van Achmea als geheel beter naar voren. De look-and-feel van alle Achmea-sites vormt nu 1 geheel.

Bekijk de site www.achmea.nl

 Gerelateerde sites

Interesse?

Bel of mail voor meer informatie!

Contact informatie

Margo Westgeest
Javastraat 2k, 3312 XH Dordrecht

06 – 48 08 29 78
mail@margowestgeest.nl
www.margowestgeest.nl

Social media

Stuur een bericht