Portfolio

Powerpoint

Handleidingen

Ontwikkelen handleidingen in PowerPoint

KLANT: Achmea Bedrijfsonderdelen

PROJECT: Ontwikkelen handleidingen Sitecore & Huisstijlwijzer in PowerPoint

ROL: ontwikkelen en updaten bestaande handleidingen. Cursus geven aan contentbeheerders.

Aanleiding project

Zie ook onderdeel ‘Presentaties’ in portfolio. Nadat het nieuwe PowerPoint-sjabloon door Achmea in gebruik genomen was, bleken ook diverse handleidingen aangepast of ontwikkeld te moeten worden. Dit project richtte zich met name op de handleiding voor Sitecore en de handleiding Huisstijlwijzer.

Het project zelf

De contentbeheerders van Achmea en de andere merken hebben naar aanleiding van de door mij ontwikkelde/vernieuwde handleidingen, een cursus gevolgd. Deze cursus is eveneens door mij ontwikkeld en gegeven. De handleidingen zijn ontwikkeld in PowerPoint. Achterliggende gedachte om de contentbeheerders te trainen, is dat de benodigde kennis nu aanwezig is op de logische plek in de organisatie.

Dit project richtte zich met name op de Handleiding Sitecore waardoor de websites van de betrokken bedrijfsonderdelen op de juiste manier onderhouden worden. Daarnaast was ook de Handleiding Huisstijlwijzer onderdeel van dit project. Hierdoor kunnen alle uitingen snel en correct door de betrokkenen zelf ontwikkeld en aangepast worden.

Resultaten van het project

Door de handleidingen te ontwikkelen en vervolgens de benodigde kennisoverdracht te verzorgen, is de doorlooptijd van nieuwe uitingen en aanpassingen van uitingen verkort. Daarnaast zijn onnodige stappen in de communicatie tussen personen geëlimineerd waardoor de kans op fouten kleiner is.

Interesse?

Bel of mail voor meer informatie!

Contact informatie

Margo Westgeest
Javastraat 2k, 3312 XH Dordrecht

06 – 48 08 29 78
mail@margowestgeest.nl
www.margowestgeest.nl

Social media

Stuur een bericht