Portfolio

Interactie ontwerp

Achmea Foundation

Website Achmea Foundation updaten, extra functionaliteit toevoegen & huisstijl Achmea doorvoeren

KLANT: Achmea Foundation

ROL: inventariseren van wensen/behoeften van Achmea Foundation. Ideeën uitwerken en voorbereiden voor ontwikkelaar

Aanleiding project

Inhoudelijk en technisch was deze website enigszins verouderd. De inhoud vereiste een grondige update. Qua techniek werd door opdrachtgever een ‘eenvoudig’ ontwerp gevraagd door de projecten op 1 pagina te tonen waar vervolgens op geklikt kon worden. Daar kon dan het verdere verloop van het project gelezen worden. Een andere wens was om de meest recente projecten bovenaan deze pagina te tonen.

Het project zelf

Deze wensen leken in eerste instantie niet al te moeilijk uitvoerbaar. Echter, in het toenmalige Sharepoint bleek het toch nog een hele klus te zijn. Ook het bovenaan plaatsen van het laatste project was bepaald niet makkelijk. Door communicatie met de juiste personen is dit toch uitstekend gelukt. Vanzelfsprekend is ook de vernieuwde huisstijl van Achmea doorgevoerd met speciale aandacht voor de navigatiestructuur, design & interactie.

Tijdens de bespreking van de wensen & behoeften van de opdrachtgever heb ik direct wireframes gemaakt om visualisaties direct mogelijk te maken. Daardoor kon de opdrachtgever direct reageren op goede en minder goede punten van zijn eigen gedachtegang. Op deze manier was het mogelijk om snel een uitgebreid prototype te ontwikkelen. Door dit prototype te voorzien van concrete aanwijzingen aan de ontwikkelaar kon de doorlooptijd van dit gedeelte van het project ook nog eens sterk verkort worden. De samenwerking tussen de ontwikkelaar en mijzelf is ook in dit project soepel verlopen.

Resultaten van het project

Door uitgebreide communicatie met de verschillende betrokken is het gehele project soepel verlopen en ruim binnen de deadline opgeleverd. De opdrachtgever is zeer tevreden. De nauwe samenwerking tussen de ontwikkelaar en mijzelf heeft ook een sterk positieve invloed op dit project gehad.

Interesse?

Bel of mail voor meer informatie!

Contact informatie

Margo Westgeest
Javastraat 2k, 3312 XH Dordrecht

06 – 48 08 29 78
mail@margowestgeest.nl
www.margowestgeest.nl

Social media

Stuur een bericht